27 Σεπτεμβρίου 2020

12 άγνωστοι λόγοι για τους οποίους μπορείς να συμβουλευτείς Διατροφολόγο για να σε βοηθήσει

 



Θα εκπλαγείς από τις 12 κατηγορίες προβλημάτων, που δεν είχες σκεφτεί ότι μπορείς να απευθυνθείς σε έναν διατροφολόγο να σε καθοδηγήσει, ώστε να βελτιώσεις τη ζωή σου. Προβλήματα μικρά ή μεγάλα, τα οποία δυσκολεύουν την καθημερινότητά σου και διακινδυνεύουν τη συνολική σου υγεία άμεσα ή μακροπρόθεσμα.

Ο Διατροφολόγος είναι ειδικός για να σε βοηθήσει να κάνεις εκείνες τις απαραίτητες αλλαγές, με τις οποίες θα μπορέσεις να αντιστρέψεις καταστάσεις που μέχρι τώρα πίστευες ότι δεν μπορούν να αλλάξουν, και συνήθισες να ζεις με αυτές.  

Παρακάτω αναφέρονται 12 λιγότερο γνωστοί και 12 γνωστοί λόγοι για τους οποίους μπορείς να συμβουλευτείς έναν Διατροφολόγο.

21 Σεπτεμβρίου 2020

Tα αντικολλητικά σκεύη μαγειρικής ενοχοποιούνται ως τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία μας.



Τα αντικολλητικά σκεύη είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις αναπτυγμένες χώρες καθώς υπολογίζεται οτι το 70% των ανθρώπων σε Αγγλία και ΗΠΑ τα χρησιμοποιούν για να μαγειρεύουν καθημερινά. Το 2019 οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μόνο, ανήλθαν σε περίπου 1.5 δις δολάρια. Μεγάλο ποσοστό χρήσης συναντάμε και στην Ελλάδα, με τα συγκεκριμένα σκεύη να επιλέγονται επειδή κυρίως προσφέρουν κάποια πλεονεκτήματα έναντι άλλων, όπως ότι δεν κολλάει το φαγητό και ότι καθαρίζονται εύκολα μετά τη χρήση τους.

Παρόλο που προσφέρουν μεγάλη ευκολία στην καθημερινότητα ενός νοικοκυριού, δεν είναι καθόλου αθώα για την υγεία του ανθρώπου. Αντιθέτως έχουν ενοχοποιηθεί ότι μακροπρόθεσμα προκαλούν μόνιμες βλάβες στην υγεία, που φτάνουν μέχρι την εκδήλωση καρκίνου. O λόγος είναι τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται.